Rulada de porc deliciu

de violeta30 in Porc, 24 Apr 2016 | 3369 vizualizari

 

Pregatisem initial carnea de gratar, dar din cauza ploii s-a schimbat planul. Asa ca am pregatit-o la cuptor. Deja imi imaginasem ce trebuie sa iasa din carnita :))

 

INGREDIENTE

  • 300 gr amestec de mazare cu baby carrot (morcovei)
  • 250 gr carne de porc pentru tocat (eu am fasonat bucata mare de carne)
  • 1 ou
  • marar
  • condimente
  • 4 felii de cascaval patrat
  • 4 felii de sunca presata patrata
  • delikat/sare
  • 50 gr unt pentru sotare
  • 20 gr unt pentru uns rulada
  • un varf de lingurita de bicarbonat
  • o bucata mare de carne de porc, cam de 6-700 gr.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de porc deliciu:

Sotam mazarea si morcovul in unt, apoi adaugam putina apa si delikat sau sare. Cand a scazut bine dam de o parte si lasam la racit. 

Intre timp tocam carnea si apoi amestecam cu legumele racite. Presara condimentele peste ele, mararul, oul, sare/delikat si bicarbonatul. Amestecam bine pana se incorporeaza bine toate ingredientele.

Bucata mare de carne o batem bine pe ambele parti. Daca e mai grasa, partea cu grasime se lasa deasupra. Presaram condimente pe toata bucata si incepem sa asezam straturile, mai intai punem cascavalul si adaugam jumatate de compozitia de legume, nivelam bine, avand grija sa punem morcovii pe lungime sa arate bine in sectiune. Pe deasupra punem feliile de sunca, apoi restul de compozitie. Rulam bine si adaugam rulada intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Presaram peste rulada sare/delikat si apoi ungem cu unt sau punem felii subtiri de unt din loc in loc. Ornam cu rosii felii, masline si cascaval.

Dam la cuptor pana se rumeneste bine.

Se taie cand s-a racit.

Este un deliciu !

S-aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc deliciu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la cuptor